HannuKuukkanen

Toinen avoin kirje Anni Sinnemäelle

Hyvä apulaispormestari Anni Sinnemäki

Lähestyn tällä julkisella kirjeellä teitä kysymyksellä Helsingin
kaupungin Laajasalon kaavoituksesta.

Toinen kysymys:

Toinen Laajasalolaisia ravisuttanut ehdotuksenne on rakentaa  raitiovaunuvarikko ja sen "kylkiäisenä" 90.000 kerrosneliömetriä asuntoja Laajasalon urheilupuiston alueelle. Näinkö vihreän aatteen  keulahahmo todella voi toimia tai antaa tapahtua? Alue on aikaisemmissa kaavoissa merkitty viheralueeksi, kuten varsin hyvin olette tietoinen. Tämä hanke on lähtenyt käyntiin tietojemme mukaan ilman demokraattista poliittisen päätöksenteon järjestystä. Alueen suunnitelmaa on kilpailutettu julkisuudelta piilotetulla kilpailulla viime kesästä lähtien.
Raitiovaunuhallien rakennushankkeesta pidettiin Laajasalossa, Herttoniemen Demareiden kokoon kutsumana, tiedotustilaisuus (ei siis kaavoittajan oma tilaisuus, kuten olisi pitänyt olla). Tilaisuus keräsi niin runsaan osanoton, ettei varattuihin tiloihin ihmiset edes mahtuneet. Asia kiinnostaa erittäin paljon ja herättää, ymmärrettävästi, voimakkaita tunteita alueellamme. Ovatko liikuntapuistot ja viheralueet vain näennäisiä rakennusmaavarantoja kaavoittajan silmissä?

Ehdotus (Laajasaloseura + Laajasalon pienkiinteistöyhdistys) raitiovaunuhallien sijoituksesta Shellin entiseen öljyvaraston tunneleihin lisälouhinnalla, sai kaupungin kaavoittajalta tyrmäyksen. Ontuvina perusteina oli luolan ”myrkyllisyys” ja väärä muoto (lisälouhinta maksaa huomattavasti vähemmän kuin koko tilan louhiminen tai maan päälle rakennettavat hallit ja poistaisi myös runsaasti myrkkyjä kallioperästä), kolmas syy oli kaavoittajan mukaan ajoliuskan ”mahtumaton” sijainti. Myös hissiteknologiaa on mahdollista hyödyntää jos halutaan.
Nykytekniikalla yksikään näistä perusteista ei ole pätevä.
Ainoan jäljelle jäävän perusteen pystyy helposti päättelemään ja se on tuo himoitsemanne kerrostalopinta-ala viheralueelta, siis rakentamisen ahneus jonka Troijan hevosena on raitiovaunuhalli.
Tämä on suurta asukkaiden hyvinvoinnista ja mielipiteistä piittaamattomuutta, vastoin teidän poliittisia lupauksianne (mm. Helsinki-ifo 10 3/2017 apulaispormestarin esittely).

Voisitteko poistaa myös vääränlaiseen kaavoittamiseen johtavan ns. piiskarahan, eli kaavoittajan edustaja (kaavoittaja) saa jokaisesta kaavan rakennusoikeusneliöstä bonusrahaa. Se on yksi bonuskriteeri. Miten voitte kuvitella, että näin syntyy järkevää kaavoitusta? Tämä tähtää ylikaavoitukseen joka on ollut jo jonkin aikaa selkeästi havaittavissa kaavojen rakennusoikeuksien lisääntyessä kaava kaavalta. Tämä sama piiskaraha on yksi päällimmäisistä syistä, miksi kaavoihin ei enää voida Helsingissä luottaa.

Järkevällä, alkuperäisellä kaavasuunnittelulla asukkaiden ei tarvitse pelätä kaavakierros toisensa jälkeen, mitä ympäristössämme tapahtuu ja onko huomenna naapuritontilla kivitalo, pientalon paikalla ja kuinka moni kerroksiseen taloon rakennusoikeudet on myönnetty.

Helsingin Laajasalolaiset odottavat ystävällistä julkista vastaustanne. Edelliseen kirjeeseen 14.11.2017 sitä ei saatu. Tämä kirjoitus löytyy myös blogistani:
http://politiikkaajapropagandaa.blogspot.fi/2017/11/avoin-kirje-anni-sin...
Ensimmäinen kirje johon Sinnemäki ei ole toistaiseksi vastannut:
http://politiikkaajapropagandaa.blogspot.fi/2017/11/hyva-apulaispormesta...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat